„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+0.4 °C
nedaudz mākoņains

TLMS „Klūga” 35 gadu jubilejas izstāde „Draugu tikšanās”

19. jūnijā plkst. 15.00,Līgo svētkus sagaidot, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā, Rīgas ielā 8, tiks atklāta Tautas lietišķās mākslas studijas „Klūga” 35 gadu jubilejas izstāde „Draugu tikšanās” (sadarbībā ar TLMS „Kalme” un TLMS „Pūpoli”).

Tautas lietišķās mākslas studijas "Klūga" pirmsākumi meklējami 1980. gadā, kad Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tika nodibināta pinēju studija. Pašreiz studijas 35 dalībniekiem ir piešķirts "Tautas meistara" goda nosaukums. Radošā doma un cilvēku aizrautīgais darbs ir galvenie nosacījumi panākumiem visās izstādēs, kur ir piedalījusies studija "Klūga". Tās dalībnieki nepārtraukti pilnveido savu meistarību, ievieš jaunus pinēju tehnikas paņēmienus, uzlabo materiāla apstrādes kvalitāti, saglabājot tā dabiskās īpašības. Studijas dalībnieku darbi ir skatāmi dažādu valstu muzejos, gan pašmāju muzejā Daugavpilī, gan Smoļenskas muzejā-rezervātā Krievijā, gan Polockas Franciska Skorinas vārdā nosauktajā muzejā-rezervātā Baltkrievijā, gan muzejos Francijā, Zviedrijā un Anglijā.

Izstādes atklāšanas pasākumā visus muzeja viesus priecēs Daugavpils novada kultūras centra folkloras kopa „Dyrbyni”.

Savukārt 28.jūlijā plkst.13.00, kārtējā Ģimenes dienā, mazajiem un lielajiem muzeja draugiem būs lieliska iespēja radoši darboties kopā ar „Klūgu”, piedaloties izstādē rīkotajā darbnīcā.

Izstāde būs skatāma līdz 02. augustam.

Laipni aicināti!