„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.5 °C
apmācies

Apbalvoja pavārus – „Daugavpils virtuves” veidotājus

Daugavpilī aktīvi tiek attīstīts projekts „Daugavpils virtuve”. Tie ir deviņi ēdieni, ko radījuši pilsētas kafejnīcu un restorānu pavāri, kur tos var nobaudīt.

Cietoksnī, Rīgas ielā un Vienības laukumā uzstādīti baneri, kas vēstī par ēdieniem. Pirms Līgo svētkiem izdoti bukleti, kuros aprakstīts katrs ēdiens, kur to var nogaršot, kā arī uzzināt leģendas, kas saistītas ar jaunajiem gardumiem.

Attīstības departamenta Stratēģiskās plānošanas un starptautisko sakaru nodaļas vadītāja Olga Tolmačova pastāstīja, ka leģendās sastopamas vēsturiskas neprecizitātes, bet galvenais mērķis ir piesaistīt uzmanību un ieinteresēt cilvēkus.

Pavisam ir deviņi ēdieni: „Dinaburgas bruņinieku zupa”, „Daugavas loki’” (karstie salāti ar zandarta fileju), „Dinaburgas ezis” (kartupeļu pankūkas ar cūkgaļas gabaliņiem, ābolu mērci un kraukšķošām selerijām), „Dinaburgers” (rudzu maizes burgers ar vistu un sīpoliem), zuša tartars „Dvinskas cietoksnis”, „Daugavpils kastaņi” (zivju bumbiņas kraukšķīgos sausiņos), „Dinaburgas cietokšņa lodes” (ar sieru un olām pildīta cūkas karbonāde), karbonāde Hāgelstroma gaumē (cūkgaļas steiks ar sīpolu un alus mērci), paipala ar āboliem saldskābā mērcē.

Visu rakstu lasiet 26. jūnija numurā.