„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.2 °C
apmācies

Festivālā „Baltica” skanēs latgaliešu dziesmu un deju mantojums

No 16. līdz 19. jūlijam Latvijā notiek starptautiskais folkloras festivāls „Baltica 2015”. Rīgu un novadus, tāpat arī festivāla noslēguma pasākumus Rēzeknē un novadā šajā nedēļas nogalē pieskandinās Latgales kolektīvi.

Latgales folkloras kolektīvu apvienotāja, Līvānu folkloras kopas „Ceiruleits” vadītāja Anna Kārkle „Latgales Laikam” teica, ka latgalieši pasaulē dosies ar „gascinci” (ciemkukuli) -- latgaliešu tautas dziesmu, mūziku, deju, jo šogad festivāla tēma ir „Mantojums”.

Savukārt Naujenes pagasta folkloras kopa „Rūžeņa” popularizēs ne tikai Latgalē pazīstamās, bet arī Naujenes pagasta garamantas, teica kolektīva vadītāja Inga Zeile. Šodien „Rūžeņa” koncertēs Siguldā, un, kā teica Inga, naujenietes piepildīs sapni dziedāt ārpus Rīgas un dziedāt tieši Siguldā. Rēzeknē „Rūžeņa” piedalīsies festivāla Dižkoncertā.

Visu rakstu lasiet 17. jūlija numurā.