„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+18.2 °C
apmācies

Krāslavas svētki pagāja sportiskā gaisotnē kopā ar Valsts prezidentu

Divas dienas krāslavieši svinēja savas pilsētas svētkus, kas šogad noritēja īsti sportiskā gaisotnē. Tik daudz cilvēku ielās Krāslava jau sen nebija piedzīvojusi - uz svētkiem bija sanāuši gan paši krāslavieši, gan ciemiņi no tuvākām un tālākām pilsētām.

17. jūlijā Krāslavā noritēja Latvijas spēkavīru čempionāts, bet sestdien uz velotūri pulcējās velobraucēji no visas Latvijas, autotrasē savus spēkratus rūcināja Latgales autosporta entuziasti, kā arī notika ielu basketbola Ghetto Games turnīrs, kurā piedalījās pats Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš atzina, ka savā pirmajā reģionālajā vizītē devās tieši uz Krāslavu, jo ar šo pilsētu viņu vieno gadiem ilga draudzība un sadarbība. Uzrunājot svētku dalībniekus, Valsts prezidents pauda prieku, redzot tik daudz cilvēku pilsētā, jo tas liecinot, ka Latvijai ir nākotne. „Krāslava ir piemērs citām pilsētām, kā var attīstīties un daudz panākt īsā laikā,” teica R.Vējonis un uzsvēra, ka ir būtiski pēc iespējas plašāk izmantot novadā esošās tūrisma pakalpojumu iespējas. Viņš atzina, ka Krāslavā sākas ne tikai Latvija, bet arī Eiropas Savienība, tāpēc aicināja izmantot šo iespēju un veicināt ekonomisko attīstību. „Man kā prezidentam ir grūti kaut ko solīt, jo manā rīcībā nav to naudas maku, kas ir valdībai. Bet no savas puses es pievērsīšos reģionu attīstībai,” tā, Valsts prezidents solīja cīnīties ar reģionālo nevienlīdzību, izstrādājot īpašu programmu, kas veicinās jaunu darba vietu radīšanu un mazinās cilvēku aizplūšanu no Latgales.

Visu rakstu lasiet 20. jūlija numurā.