„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+16.1 °C
daļēji mākoņains

Latvija Ordeņu brālība pirmo reizi pulcējās Latgalē

18. jūlijā Preiļos 17. salidojumā pulcējās ap 130 Latvijas Ordeņu brālības biedru, pirmo reizi norises vietai izvēloties Latgali, kur tika iepazīta arī Raiņa jaunu dienu zeme - Jasmuiža.

Ordeņu brālības salidojumu ievadīja brālības karoga ienešana un valsts himnas dziedāšana. Salidojuma atklāšana noritēja Preiļu kultūras namā un karogs tika uzticēts Preiļu jauniešiem. Tieši viņi salidojumu padarīja vēl saulaināku, atgādinot par Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku gaisotni, kuros Preiļu novada jauniešu pūtēju orķestris un „Gaidas” dejotāji bija starp labākajiem. Jauniešu pūtēju orķestris salidojuma dalībniekiem muzicēja Jasmuižā, bet Gaidas Ivanovas dejotāji kopā ar Alberta Vucāna vadīto vīru ansambli sniedza jauku koncertu noslēgumā. Ansambļa vīri kopā ar salidojuma dalībniekiem nodziedāja arī Preiļu himnu. Lai arī dziedāts tika par Preiļiem, šķiet, katrs salidojuma dalībnieks vārdos „daudz ir pasaulē pilsētu skaistu, bet par tevi man mīļākas nav” domāja ne tikai par savu dzimto vietu, bet arī par savu Latviju, kura, tāpat kā todien Preiļu novads, ikvienam sniedz daudz sirsnības un jaunatklājumu, ka spēka pietiek ilgam laikam.  

Latvijas Ordeņu brālības salidojumu nākamgad uzņems Gulbene, kur atkal pulcēsies  par izciliem nopelniem kādā no saimniecības, kultūras, zinātnes un citu jomu attīstībā apbalvotie ar Triju Zvaigžņu ordeni, Viestura ordeni un Atzinības Krustu.

Visu rakstu lasiet 24. jūlija numurā.