„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
apmācies

Par spīti laika apstākļiem Rotko centrā vasara ir pilnbriedā

Marka Rotko mākslas centrā kultūras dzīve kūsā arī vasaras viducī. Turklāt šis jēdziens ietverts arī jaunās izstāžu sezonas nosaukumā, jo vasaras vidū gan daba, gan cilvēks sasniedz savu maksimālo plaukumu un pilnbriedu. Par godu šim notikumam pat gliemezis iepretim centra ieejai ieguvis dzīvespriecīgu zaļu krāsu.

Ievērību pelna katras jaunās ekspozīcijas apraksts Rotko centra mājas lapā. Tā ir gan savdabīga, paša autora rakstīta eseja, ar kuru sevi pieteicis fotogrāfs Leonīds Tugaļevs, gan vesela biogrāfija, ko cits autors uzrakstījis par dāņu mākslinieku Bentu Holšteinu. Kad esi intelektuāli sagatavojies, vēlāk ir interesanti salīdzināt aprakstu un realitāti.

Kopā Marka Rotko centrā atklātas piecas jaunas izstādes. Mākslinieks un eksperimentētājs no Dānijas Bents Holšteins piedāvā savu skatīju uz dabu, slavenā latviešu māksliniece Daina Dagnija piedāvā izstādi „Sievietes spēks un brīvība”, Leonīds Tugaļevs demonstrē skaistas melnbaltas fotogrāfijas, Marija Maijere piedāvā savu „Ziedēšanas laika” redzējumu, bet keramiķes Inese Āboliņa, Skaidrīte Cihovska, Violeta Jātniece, Izabella Krolle, Kornēlija Ozoliņa un Silvija Šmidkena aizņēmušas veselu centra sektoru, demonstrējot latviešu mākslas fenomena - „Ķīpsalas keramikas” daudzveidību.

Visu rakstu lasiet 24. jūlija numurā.