„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+15.7 °C
nedaudz mākoņains

Vieniem lauku darbi patīk, citiem - kaulus lauž

Skolēnu vasaras nodarbinātības programma kļūst populārāka gadu no gada, turklāt pašvaldības un Nodarbinātības valsts aģentūra piešķir finansējumu darba algām, tomēr ne visiem bērniem padodas tie darbi, kurus viņiem uztic, kaut vai ravēšana, ogu lasīšana. Šogad nepilnos divos mēnešos Daugavpils novadā līdz finiša taisnei nav nokļuvuši 11 jaunieši, no tiem 9 vienkārši nevēlējās strādāt zemnieku saimniecībās. Iemesli ir divi -- skolēni saka, ka ir grūti strādāt, bet zemnieki novērojuši, ka bērni nemāk strādāt.

Vabolietis Mārtiņš Žuks, kurš strādā pie z/s „Vaivari” saimnieces Ritas Vaikules Līksnas pagastā, teica, ka viņam neesot grūti katru darbdienu uz darbu braukt 10 km ar velosipēdu un tikpat daudz mērot mājup, jo viņam patīk strādāt. „Esmu uzaudzis laukos, mums ir piena govis. Pazīstu visus darbus. Jau pagājušajā gadā biju pieteicies vasaras nodarbinātības programmai, taču skolēnu bija daudz vairāk nekā darba vietu un es paliku aiz strīpas. Šogad man paveicās, lasu zemenes."

Visu rakstu lasiet 24. jūlija numurā.