„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+17.8 °C
daļēji mākoņains

Impulss vajadzīgs pašiem uzņēmējiem

Daugavpils domē notika ceturtais un pēdējais seminārs uzņēmīgiem pilsētniekiem un uzņēmējiem, kuri vēlas sākt vai attīstīt savu biznesu un saņemt pašvaldības atbalstu grantu programmā „Impulss”.

Jau otro gadu pašvaldība ar „Swedbank” atbalstu mudina jaunus un uzņēmīgus daugavpiliešus sākt un attīstīt mazo biznesu, lai stimulētu jaunu ražotņu izveidi un darba vietu radīšanu Daugavpilī. Programmas kopējā summa ir 57 000 eiro.

Jaunais uzņēmējs, kura uzņēmums nav vecāks par diviem gadiem, var saņemt līdz 7000 eiro atbalstu attīstībai, biznesa paplašināšanai, darba vietu veidošanai un jaunas produkcijas ražošanai. Galvenais nosacījums – uzņēmumam jābūt reģistrētam Daugavpilī un tā darbībai jānotiek pilsētas teritorijā. Pēc atbalsta saņemšanas uzņēmējam sava ideja ir jāīsteno gada laikā.

Spriežot pēc semināra dalībnieku skaita, Daugavpilī ir grūti „iekustināt” pat jaunus cilvēkus. Semināram bija reģistrējušies 12 cilvēki, bet, kā teica Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins, tāda ir tendence un uztraukumam nav pamata. Arī iepriekšējos semināros piedalījās ap 10 dalībnieki. Cilvēki parasti aktivizējas, tuvojoties pieteikumu iesniegšanas pēdējai dienai, piemēram, pagājušajā gadā pēdējā dienā tika iesniegti 18 pieteikumi (kopā 20). Šogad pašlaik ir iesniegts viens pieteikums, lai gan konkurss tika izsludināts jau aprīlī. Pēdējā diena, kad dome pieņems pieteikumus, būs 31. jūlijs.

Visu rakstu lasiet 24. jūlija numurā.