„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

„Saime” izdejoja sapni par Horvātiju

Ar savu cītīgo darbu un skaisto dejošanu Daugavpils Latviešu kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs „Saime” šovasar nopelnīja braucienu uz Horvātiju, kur laikā no 1. līdz 5. jūlijam notika starptautisks folkloras festivāls „Crikvenica Novi vinodolski 2015”. Dejotājus braucienā atbalstīja Kultūrkapitāla fonds un Daugavpils pilsētas dome.

Kolektīva vadītāja Lilija Graudiņa stāsta, ka dejotājiem tas izvērtās par aizraujošu braucienu, kura laikā varēja izbaudīt arī Horvātijas skaistās dabas ainas.

Pateicoties dejotājiem Vitālijam un Ingai Šidlovskiem, tapa interesants brauciena maršruts, kurā bija iekļauti dažādi apskates objekti. Savukārt, dejotājs Andris Naglis visās ekskursijās iejuties tulka lomā. Ceļā uz Horvātiju pieturējuši Slovākijas kūrortpilsētā Rajecke Teplice, kur apmeklējuši termālo ūdeņu kompleksu „Afrodīte”, bet drosmīgākie dejotāji devušies vairāku stundu ilgajā kāpienā Karpatu kalnos.

Visu rakstu lasiet 24. jūlija numurā.

Komentāri

27.07.2015 10:57
Re:haaaaaaa
Kur tik daudz cinisma? Skauz ka citi var ko vairak paveikt ka pats?
25.07.2015 01:12
Haaaaaa
Chetru skatiitaaju galvas un pashiem prieks par kultuurkapitaala atbalstiito braucienu. Saulainajaa krastaa nesen ar taadu superfestivaalu noveeroju...skatuviite,knapi 6 paari ielien...ka tik pasham prieks!!! Un LV karogs sveeta lieta. Malachi!!!!