„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+19.8 °C
apmācies

Zojas Čunčules spilveni - labam miegam un noskaņojumam

Skolotāja ar trīsdesmit gadu darba stāžu un talantīgā pašdarbniece Zoja Čunčule atradusi sev jaunu aizraušanos – rokdarbus, kuru izstādi šopavasar varēja vērot Krāslavas novada centrālajā bibliotēkā. Rokdarbnieces rokās krāsaini auduma gabaliņi pārtop par jautriem un krāšņiem spilveniem, paklājiņiem, somām un citām praktiskām lietām, kas ātri vien sev atrod jaunu īpašnieku.  

Zoja atzīst, ka nespēj ne mirkli sēdēt mierā. Vasarā ir darbs mazdārziņā, bet garie ziemas vakari tiek pavadīti radošā gaisotnē, darinot skaistas lietas. Kopš viņas vīrs Jānis pirms gada aizgājis aizsaulē, brīva laika esot vēl vairāk, tāpēc rokdarbi palīdz neieslīgt grūtsirdībā.

Ikdienā Zojai laiku kavē viņas uzticamais mājas sargs – vecs suns vārdā Kņopa, kurš ziņkārīgi pabiksta ar purnu ciemiņiem, liekot pievērst arī sev nedaudz uzmanības. Pašlaik viņas brīvais laiks paiet nelielajā dārziņā, kur, rūpīgi apkopti, aug visdažādākie dārzeņi un puķes. Rudenī Zoja atkal ķersies klāt jauniem rokdarbiem, bet pagaidām izrāda vien iepriekš darinātos.  

Visu rakstu lasiet 24. jūlija numurā.