„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Rīkos tikšanās ar bērnu rakstniekiem

Latgales centrālā bibliotēka ir saņēmusi Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu 750 eiro projekta „Dialogi. Rakstnieki Daugavpilī” pirmā posma īstenošanai.

Projekts paredzēts oriģinālās daiļliteratūras popularizēšanai, latviešu autoru un viņu literārās daiļrades atpazīstamības veicināšanai Daugavpils multikulturālajā vidē. No augusta līdz decembrim pilsētā būs sarīkotas tikšanās ar pieciem latviešu bērnu rakstniekiem - Inesi Zanderi, Ingu Žoludi, Valdi Rūmnieku, Ievu Samausku un Juri Zvirgzdiņu. Bērni uzzinās par radošā procesa niansēm, varēs uzdot jautājumus, kā arī aplūkot speciāli sagatavotas literatūras izstādes.

Pirmā tikšanās būs ar Inesi Zanderi 6. augustā bērnu bibliotēkā „Zīlīte”. Pl. 10.00 rakstniece tiksies ar pirmsskolas vecuma bērniem, bet pl. 11.30 uz radošu sarunu tiks aicinātas ģimenes ar maziem bērniem un visi interesenti.

Projekta otrajā posmā ieplānotas tikšanās ar populāriem latviešu dzejniekiem un prozaiķiem, kuri raksta pieaugušajiem lasītājiem.

Foto: lsm.lv