„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Krāslavā top jauna koka mēbeļu ražotne

Krāslavietis Anatolijs Dilba ir pārliecināts, ka nekur nav tik labi kā mājās, tāpēc noskaņots uzsākt savu uzņēmējdarbību tepat. Piedaloties pavasarī pašvaldības izsludinātajā projektu konkursā „Jauniešu biznesa ideju konkurss komercdarbības uzsākšanai Krāslavas novadā”, viņš saņēma atbalstu savas biznesa idejas īstenošanai par koka mēbeļu ražošanas darbnīcas „Tolimar” izveidi Krāslavā.

Anatolijs stāsta, ka pirms desmit gadiem pabeidzis Dagdas arodvidusskolu kā būvgaldnieks, neilgu laiku viņam sanācis pastrādāt divos kokapstrādes uzņēmumos Krāslavā, līdz tika slēgts gan viens, gan otrs. Uz projekta īstenošanas laiku Anatolijs atrada darbu uzņēmumā „Krāslavas ūdens”, kur strādāja par iekrāvēju, piedalījās ceļa būvdarbos, ūdens apgādes un kanalizācijas sistēmu izbūvē Daugavpilī un novadā, taču projekts beidzās un darbs arī. Tādos gadījumos cilvēks nonāk krustcelēs – aizbraukt peļņā uz ārzemēm vai meklēt iespējas tepat uzsākt kaut ko savu. Anatolijs izvēlējās otro variantu, jo nevēlas doties prom no dzimtenes. Abiem ar sievu Maritu nupat piedzimis dēliņš Dmitrijs, kas uzliek vēl vairāk pienākumu.

Visu rakstu lasiet 31. jūlija numurā.