„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Atkritumu apsaimniekotājs saņem „trīs ar plusu”

1. augustā apritēja gads, kopš Daugavpilī nomainījies atkritumu apsaimniekošanas operators. Pašvaldības uzņēmuma „SpecATU” vietā ar atkritumu izvešanu pilsētā sāka nodarboties Rīgas firma „Clean R”.

Ienākot jaunajam operatoram, Daugavpilī ievērojami saruka tarifs – par 43%, t. i., 7,31 eiro par vienu kubikmetru (bez PVN) un 45,69 eiro par tonnu (bez PVN).

Atbildot uz „Latgales Laika” jautājumu, kā pašvaldība vērtē operatora pirmo darba gadu, Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns atzīmēja, ka galvenie trūkumi šajā periodā tika novērsti. „Clean R” darbības sākumā galvenā problēma bija izbraukumu skaita samazinājums, atkritumu savākšana daudzdzīvokļu māju pagalmos un atkritumu konteineru skaita samazināšanās. Tāpēc dažviet veidojās atkritumu kalni, pilsētnieki sūdzējās par netīrību. A. Pudāns atzīmēja, ka šoferis un krāvējs neiekļāvās grafikā, kad 50 objektu vietā noteiktajā laika periodā izdevās apkalpot tikai pusi, jo nācās vākt atkritumus, kas bija sakrājušies pie konteineriem. Tādējādi mašīna piepildījās daudz ātrāk, turklāt savāktie atkritumi vēl bija jāaizved uz poligonu.

„Clean R” apkalpo arī pilsētas masu pasākumus, nodrošinot atkritumu izvešanu koncertu, svētku utt. laikā. „Šeit īpaši pārmetumu nav,” teica A. Pudāns. Viņš novērtēja operatora darbu uz trīs ar plusu pēc piecu ballu sistēmas.

Visu rakstu lasiet 4. augusta numurā.