„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Genovefas Barkovskas dāvana Sofijai Lorēnai

 

Genovefa Barkovska, Daugavpils Latviešu biedrības valdes priekšsēdētāja, Daugavpils Universitātes ilggadēja docētāja, vēstures doktore, Latgales pētniecības institūta krājuma glabātāja šogad pilsētas svētkos saņēma titulu „Goda daugavpiliete”. Sarunā „Latgales Laikam” G.Barkovska saka, ka mīlot šo vasaru ne jau savas apaļās jubilejas dēļ, viņa vienkārši jūtas piepildīta ar sastaptajiem cilvēkiem, pašas saplaucētajiem ziediem un sajūtu, ka dzīve ir kā rāms un bagāts upes tecējums.

--Kas jūs esat pēc aicinājuma -- sabiedriskais darbinieks, kultūras cilvēks, vēsturniece, mamma, vecmamma? Esmu sieviete. Sievieti uztveru kā gudru, izskatīgu dāmu. Katra sieviete sevi veido pati. Sieviete ir jājūtas būt par sievieti. Uz ielas redzu, ka pretī iet sieviete, kura ir piestrādājusi pie tā, lai būtu sieviete. Es nerunāju par krāsošanos. Viņa nav slinkojusi, lai starotu. Man ļoti patīk itāļu aktrise Sofija Lorēna. Viņa ir mana mīļākā aktrise no pirmajām filmām „Divas sievietes” un „Saulespuķes”. Kad biju Romā, nolēmu viņai uzdāvināt dzintara krelles, jo tobrīd Sofija svinēja 80 gadu jubileju.

 

Visu interviju lasiet 7.augusta numurā.