„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Lauzīs stereotipus un ļaus sajust Latgali

Daugavpilieši Sanri (Sandra Poplavska) un Jānis Rimicāns kopā ar domubiedru grupu filmē raidījumu „Sajūti Latgali”, ko šoruden raidīs Latvijas Reģionu televīzijā (Re:TV) .

Sandra un Jānis dokumentālajā žanrā nav iesācēji, jo internetā ir kļuvušas populāras viņu filmētās 20 video apmācības „Latgalīšu volūdys apvuiceiba īsuociejim”. Pateicoties skatītāju atsaucībai, radās ideja turpināt tādā pašā garā. Biedrība „Bruoli un muosis” uzrakstīja projektu, un Latgales Reģiona attīstības aģentūra, Valsts Kultūrkapitāla fonds, VAS „Latvijas valsts meži”, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs un Latvijas jauno dizaineru veikals „Paviljons” atbalstīja to. Sandra un Jānis gan klātienē, gan sociālajos tīklos piedāvāja sadarbību potenciālajiem raidījuma vadītājiem, asistentiem un brīvprātīgajiem. Uzrunātie, atbildot uz jautājumu, kāpēc vēlas piedalīties raidījuma „Sajūti Latgali” tapšanā, uzsvēruši, ka tā esot laba iespēja pašiem iepazīt Latgali. Jau aiz muguras ir pirmā raidījuma materiālu filmēšana jūlijā, darbs turpināsies augustā.

„Kā cilvēks, sēžot pie televizora, varēs sajust Latgali? Mūsu galvenais uzdevums ir iedot pāris rīkus, ar kuru palīdzību skatītājs savā apziņā un sirdī projicēs Latgales tēlu. Manuprāt, katrs stāsts būs arī rosinājums atbraukt uz Latgali pirmoreiz vai ieraudzīt to atkal,” atbild Jānis.

Visu rakstu lasiet 14. augusta numurā.