„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+8.9 °C
daļēji mākoņains

Ilūkstes velomaratons apvieno paaudzes

8. augustā Heronīms Lapkovskis svinētu 87. dzimšanas dienu, un ilūkstieši velosporta entuziasta piemiņai šajā dienā desmito reizi rīkoja velomaratonu. Sacensību vadītājs Vladislavs Mackevičs uzsvēra, ka velomaratons apvieno paaudzes.

Pēc tiesneša Edgara Gaidamoviča starta pistoles šāviena gandrīz 130 dalībnieki, spītējot vairāk kā 30 grādu karstumam, devās maršrutā, ko bija piemērojuši spēkiem vai treniņu un sacensību pieredzei.

Lielākais medaļu birums ir mājiniekiem -- Ilūkstes novada sportistiem, proti, zelta godalga Dāvim Kurmim, Gļebam Šakeļim, Anitai Purvinskai un desmito reizi pēc kārtas Emīlijai Baleišai 20,6 km trasē, tāpat arī Tatjanai Špakovai, Evitai Miglānei un Aleksandram Jelisejevam 30,7 km maratonā. Sudraba medaļa ir Agnesei Gaudzei, Gunai Linardei 10,5 km braucienā, Kristai Rutkupai, Rūdolfam Surgovtam, Jeļenai Romanovskai 20,6 km trasē, Valdai Namiņai, Sergejam Špakovam,30,7 km maratonā.

Visu rakstu lasiet 11. augusta numurā.