„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+17.8 °C
daļēji mākoņains

Augļi un dārzeņi pārtop skaistos rotājumos

Pārsteigt viesus var ne tikai ar gardi pagatavotu ēdienu, bet arī ar tā noformējumu. Tieši vasarā paveras vislielākās iespējas veidot skaistus ēdienu rotājumus, jo pie rokas ir sezonas augļi un dārzeņi. Šo mākslu izgrebt un griezt augļus un dārzeņus, sauktu par karvingu, apguvusi arī krāslaviete Elvīra Mihailoviča, kura neslēpj sveci zem pūra, bet labprāt dalās savās prasmēs ar citiem. Nesen Krāslavas pilsētas svētkos viņa rādīja meistarklasi karvingā, mācot pārvērst dažādus dārzeņus skaistos galda dekoros

Pirms dažiem gadiem meita Jeļena mammai ierādījusi karvinga pamatus, kurus pati bija nejauši noskatījusi kādā pasākumā. Meklējot idejas internetā un žurnālos, Elvīra pamazām pilnveidoja savas prasmes un iemācījusies veidot neparasti skaistas lietas no tā, kas izaug pašas dārziņā. Iesācējiem viņa iesaka sākt ar kabačiem, jo tie vasarā saaug lielā vairumā un nav žēl kādu sabojāt. Kad roka ietrenēta, var ķerties klāt arī kam nopietnākam, piemēram, arbūzam, no kura var dabūt gatavus īstus šedevrus.

Visu rakstu lasiet 14. augusta numurā.