„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

"Dzeguzīte" bija atlidojusi uz Daugavpili

Septiņi braši „dzeguzēni” Anna, Emīls, Rūdolfs, Krista, Dāvis, Marta un Kristofers kopā ar savu skolotāju Zigdu Martinsoni 6. augustā ieradās Daugavpilī, lai atklātu tradicionālo „Muzikālo augustu” un iepriecinātu klausītājus ar iemīļotām Raimonda Paula dziesmām no ansambļa „Dzeguzīte” repertuāra.

Šogad pavasarī leģendārais ansamblis „Dzeguzīte” nosvinēja savu 45 gadu jubileju, savukārt, tā ilggadējai vadītājai Dailai Martinsonei nesen apritēja 75 gadi. Viņas meita Zigda pati ir bijušais „dzeguzēns”, bet nu jau 16 gadus vada pašus mazākos dziedātājus, atstājot mammas ziņā lielos resgaļus. Lai arī brīžiem bērni nav valdāmi, Zigda teic, ka tie esot visfantastiskākie bērni pasaulē – gudri, atraktīvi un talantīgi. Uz Daugavpili viņa atbraukusi ar vecāko grupu, jo pašas mazie audzēkņi nav raduši lielajai skatuvei. Viņa ar smaidu atceras mammas jubilejas koncertu, kad mazie dziedātāji, kas līdz šim bija koncertējuši tikai saviem vecākiem, pirmo reizi nonāca uz lielās skatuves. „Ieraugot lielo publiku, viņi bija tādā šokā! Skatījās zālē, acis pārgriezuši. Labi, ka bija līdzi arī daži četrgadnieki, kuri vismaz dziedāja, bet kopā viss sanāca tīri labi,” smejas Zigda, stāstot par saviem divus un trīs gadus vecajiem dziedātājiem. „Mazie ir ļoti feini, taču no viņiem nevar prasīt to pašu, ko no lielās koncertgrupas, viņi nevar visu izdarīt un atcerēties. Dažreiz brīnos, kā var divos gados ko tādu paveikt, bet viņi dara!” sajūsminās Zigda.

Visu rakstu lasiet 14. augusta numurā.