„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.9 °C
apmācies

Pa „logu” var redzēt Daugavu

Šovasar Daugavpils domes Pilsētplānošanas un būvniecības departaments kopā ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Arhitektūras un būvniecības katedru nolēma sarīkot starptautisku vasaras skolu „Daugava – redzamā un neredzamā”. Divi dalībnieki no Latvijas un astoņi ārzemju studenti no Ķīnas, Uzbekistānas, Ungārijas, Bulgārijas, kuri iegūst izglītību arhitektūras, dizaina un pilsētplānošanas jomā, nedēļu pētīja Daugavu Rīgā, Koknesē, Jēkabpilī un Daugavpilī, vienlaikus iepazīstot Latvijas vēsturi un kultūru, kā rezultātā izstrādāja savu upes attīstības un pastāvēšanas redzējumu.

„Vasaras skolas” darba rezultāts ir arī instalācija, kas veidota no dabas materiāliem un uzstādīta arkā iepretim Daugavpils novada domes ēkai. Objekts veidots kā savdabīgs „logs”, pa kuru var paskatīties un ielūkoties Latvijas galvenajā ūdens artērijā, padomāt par tās vēsturi un turpmāko likteni. Tā dalībnieki veiksmīgi atveidojuši sava projekta nosaukumu, aicinot aizdomāties par redzamā dabas resursa neredzamo pusi, kura vārdā nosaukta pilsēta. Plānots, ka instalācija tur atradīsies līdz vasaras beigām.

Visu rakstu lasiet 14. augusta numurā.