„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Valdis Zatlers stāstīja naujeniešiem par savu grāmatu

„Kas es esmu?” – šī frāze kļuvusi ne tikai par Latvijas eksprezidenta Valda Zatlera spārnoto teicienu, bet arī par nosaukumu viņa grāmatai, kas nāca klajā šo pavasari īsi pirms autora 60 gadu jubilejas. 7. augustā viņš viesojās Daugavpils novada 14. Grāmatu svētkos Naujenē, lai stāstītu lasītājiem par savas grāmatas tapšanas gaitu. 

Grāmatas ievadā var lasīt autora vārdus: „Rakstu zīmēs varu attēlot tikai paša piedzīvoto. Visobjektīvākais viedoklis ir subjektīvais viedoklis, jo samelot sev nav iespējams. Visi notikumi grāmatā attēloti no mana skatu punkta, un tā ir mana patiesība par notikušo. Ar šo grāmatu es vēlos pateikties visiem cilvēkiem, ar kuriem krustojušies mani dzīves ceļi. Īpaši vēlos uzrunāt jaunatni. Tikai tauta, kas zina savu vēsturi, spēj veidot savu nākotni. Mēs varam bezgalīgi citēt daudz gudru domu, bet nekad nevajag pārstāt domāt pašiem. Ceru, ka mans stāsts rosinās cilvēkus domāt. Domāt par sevi, par mūsu tautu un Latviju.”

V. Zatlers atzīst, ka par prezidenta darbu un dzīvi pastāv daudz maldīgu uzskatu, tāpēc viņš grāmatā centies atspoguļot šīs dzīves aizkulises un ikdienu. Viņš uzsver, ka rakstījis šo grāmatu, lai liktu cilvēkiem domāt. Lai aizrautu lasītājus un liktu viņiem tikt līdz grāmatas beigām, autors veidojis īsas nodaļas ar interesantiem nosaukumiem, grāmatu ilustrējis ar dokumentāliem foto, kas nav speciāli pozēti, bet ikdienā notverti mirkļi no Latvijas politiķu dzīves.

Visu rakstu lasiet 14. augusta numurā.