„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
apmācies

Janīna Jalinska: „Ceļi laukos nodrošina dzīvību”

Daugavpils novadā norit ūdenssaimniecības sakārtošanas un ceļu remonta darbi, skolas tiek sakārtotas jaunajam mācību gadam, „Latgales Laikam” teica Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska. Sarunu ar priekšsēdētāju ierosināja lasītājs, kurš, piezvanot redakcijai, rubrikai „Pakalpojumu birojs”, jautāja, ko pašvaldības vadītāja dara vasarā, kad ir atvaļinājumu laiks.

Vaicāta par ceļu nozīmi uzņēmējdarbības attīstībā, priekšēdētāja saka: "Sakārtotie ceļi ir labs valsts un pašvaldības atbalsts zemniekiem un uzņēmējiem. Vai nav tā, ka tā pati piena mašīna pa bedrainu ceļu brauks divas reizes lēnāk, lūzīs biežāk. Ja neatliekamā medicīniskā palīdzība nevar aizbraukt pie slimnieka vai skolēnu autobuss paliek pusceļā, tad arī tādi ceļi jāremontē ar steigu. Tāpat mēs Lauku ceļu programmā, kur kvota ir 4milj. eiro, sakārtosim tos grants ceļus, kas ir svarīgi lauksaimniekiem, uzņēmējiem. Mēs varēsim remontēt arī tos ceļu, kas ved līdz maza ciema centram, un, lai arī tur dzīvo 3--4 ģimenes, tomēr viņiem ceļš ir ļoti svarīgs. Lauku ceļi nodrošina dzīvību."

Analizējot skolēnu skaitu skolās, J.Jalinska cer, ka visas piecas vidusskolas 1. septembri sagaidīs ar pilnām 10. klasēm.

Visu rakstu lasiet 14. augusta numurā.