„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.4 °C
nedaudz mākoņains

Latgalieši pārsteidza Rīgu

 

15.augustā Rīgā  Rīgas svētku ietvaros otro gadu pēc kārtas notika Latgales diena, ko rīkoja Latgales plānošanas reģions, Latgales Uzņēmējdarbības centrs sadarbībā ar biedrību „Latgales tematiskie ciemi”.

 

Sevi prezentēja Višķu amatnieku, Nākotnes ozolu, Skaistās Izabellas, Kotleru vīna, Tirgus, Muzikantu, Goda saimnieču, Turku pirts un Raibās pūra lādes ciemi. Turklāt rīdziniekiem un viesiem tika piedāvāta garšīga maize, izcepta uz kļavu lapām un klona, saimnieču sietais siers, īsts lauku miestiņš un ābolus sulas, mājās kūpināta desa un speķis, ogu sulu marmelāde un mājas vīni, bišu produkti, zāļu tējas, pat tradicionālā Latgales grūbu putra ar jaunu garšu no lielā saimes katla. Kamēr vieni našķojās vai pirka Latgales gardumus, tikmēr citi mācījās savaldīt mālu, adīt, tamborēt, tīt salmu lelles, pīt vainagus un pūst burbuļus.

 

Zane Praņevska, biedrības „Latgales tematiskie ciemi” vadītāja, aplēsusi, ka Latgales dienu apmeklējuši vismaz 10 000 cilvēku, turklāt mājražotāji un amatnieki pārdeva gandrīz visu preci. „Kad mēs, latgalieši, braucam Rīgā, tad tā ir ražīga diena mums,” teica Zane.  

 

Šogad Latgales diena notika Rīgas svētku ietvaros otro gadu pēc kārtas, to rīkoja Latgales plānošanas reģions, Latgales Uzņēmējdarbības centrs sadarbībā ar biedrību „Latgales tematiskie ciemi” par Norvēģijas finanšu instrumenta atbalstītā reģionālās politikas un attīstības pasākumu īstenošanas projekta finansējumu.