„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
apmācies

„Latvian voices” pārsteidza Daugavpils klausītājus

 

Ar koncertu „Pāri robežām” pirms nedēļas Daugavpili ieskandināja „Muzikālā augusta” dalībniece –vokālā grupa „Latvian Voices”, kas dažu gadu laikā jau ir paguvusi iekarot klausītāju sirdis visā pasaulē. Vienīgais mūzikas instruments grupā ir sešu meiteņu dažādās balsis, kas kopā veido īpašu vokālo stilu, savijot latviešu tautas un citu tautu etniskās mūzikas intonācijas ar tradicionāliem kormūzikas un popmūzikas elementiem.

 

Grupas līdere Laura Jēkabsone stāsta, ka uz Daugavpili atvestais koncerts „Pāri robežām” ir izaicinājums paplašināt repertuāra stilistiskās, ģeogrāfiskās un tehniskās robežas, solis pretī inovatīvai popmūzikai. Koncertā solistes rotaļājas ar a capella žanra iespējām, izmantojot mutesbungas, ķermeņa perkusiju un citus interesantus muzikālos risinājumus. Lielāko daļu koncerta veido grupas dalībnieču oriģinālmūzika dzīvespriecīgās krāsās. Solistes izmantojušas arī latviešu dzejnieku vārsmas - Aspazijas “Mēness starus stīgo” un Imanta Ziedoņa “Viegli”, kā arī klasiskus darbus no „The Beatles” un Alana Morissetta repertuāra.

Visu rakstu lasiet 28. augusta numurā.