„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Uz skolu - lieliskā noskaņojumā!

Skolas slieksni šogad pirmo reizi pārkāpa Daņila Košlačs. Lai gan viņš jau ir bijis Daugavpils 13. vidusskolā, šis ir pirmais pilntiesīga skolēna solis.

„Uz skolu eju labā noskaņojumā. Domāju, ka tur viss būs citādi, bet gatavojos ar interesi. Man patīk mācīties un visi priekšmeti ir mīļi, esmu gatavs arī mājasdarbu pildīšanai,” pirms 1. septembra pastāstīja Daņila.

Vairāk uztraukumu un rūpju ir vecākiem. Par gatavošanos skolai pastāstīja Daņilas māmiņa Oksana: „Skolu mēs izvēlējāmies pēc pieejamības principa, lai viņš varētu turp patstāvīgi nokļūt, neizmantojot sabiedrisko transportu. Kad bija jāizvēlas – 13. vai 15. skola, izvēlējāmies 13. vidusskolu, jo tur ir mūzikas klases. Nolēmām pamēģināt – un ja nu izdodas. Taču Daņila ies parastajā klasē, ar matemātikas un informātikas novirzienu.

Vislielāko pārdzīvojumu Daņilam sagādāja tas, ka viņš neredzēsies ar bērnudārza draugiem, bet, kad atnācām uz sagatavošanas nodarbībām un ieraudzījām, ka tur ir gandrīz visi mūsu bērnudārza grupas zēni, viņš nomierinājās un stresa nebija. Uztraukums uzreiz pārgāja, kad ieraudzīja savējos. Zinām, ka vienā klasē ar Daņilu mācīsies divi bērni no bērnudārza."

Visu rakstu lasiet 1. septembra numurā.