„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. maijs
Pirmdiena
Didzis, Gaidis
+7.9 °C
apmācies

Rīgas iela kļūs par upi

12. septembrī Daugavpilī, IV mūzikas un mākslas festivālā „ReStart”, otro reizi notiks Rīgas ielas svētki.

Organizatori sola daudzas interesantas aktivitātes gan bērniem, gan pieaugušajiem. Šī gada svētku tēma – „Ķeram mākslu radošu sajūtu straumē!”, paziņoja Daugavpils galvenā mākslinieka vietniece, pasākuma koordinatore Līga Čible. Tāpēc svētku apmeklētājus gaida daudzas interesantas mākslas un mūzikas akcijas, piemēram, varēs apmeklēt Sv. Pētera dievnamu, jo arī tas piedalīsies svētkos, izgatavot ziediņu no vadiem Daugavpils jubilejas paklājam vai zivtiņu, ko ielaist upē. Pēc organizatoru ieceres, Rīgas iela kļūs par savdabīgu sauszemes upi, Daugavu, un šajā straumē visi varēs „noķert” kaut ko interesantu arī sev.

Tāpat kā pagājušajā gadā, festivālā būs arī lielais gliemezis, kurš par godu svētkiem iegūs citu krāsu. Būs arī dzīvas skulptūras, krēslā izgaismotas mājas, kā arī vietējie amatnieki ar savu produkciju. Rīgas un Viestura ielas krustojumā būs jauns žoga rotājums grafiti stilā.