„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.2 °C
apmācies

„Līksme” no Bulgārijas atved zelta medaļu

Daugavpils novada kultūras centra apvienotais tautas deju ansamblis un vidējās paaudzes deju kolektīvs „Līksme” izcīnīja V Pasaules čempionāta „World folk 2015” zelta medaļu. Turklāt kolektīvs tika izvirzīts radošā čempionāta galvenajai balvai „Grand Prix.”.

„Līksmes” mākslinieciskā vadītāja Aija Daugele „Latgales Laikam” pastāstīja, ka zelta medaļu un zelta orfeju izcīnīja ar Latgales un latviešu tautas deju programmu „Večerinka Višķos”, to līksmieši - 12 pāri - izdejoja augusta nogalē Bulgārijas piejūras pilsētās Nesebrā, Burgasā, Obzorā un St. Vlasā, kur notika čempionāts. Tāpat „Līksme” saņēma asociācijas „EiroFolk” balvu par tradicionālās dejas izkopšanu un popularizēšanu. To pasniedza asociācijas prezidents Kaljans Nikolovs. „Mēs vēlējāmies parādīt, kāda ir latgaliešu tautas deja. Mūsu atbildība un radošums, ko ieguldām katrā priekšnesumā, vainagojās ar zelta medaļu. „Līksme” ieguva ne tikai balvas, bet arī milzīgu pieredzi. Kolektīvus vērtēja profesionāļi, augstskolu akadēmiķi no Bulgārijas, Krievijas, Indonēzijas,” pastāstīja Aija.

Visu rakstu lasiet 4. septembra numurā.