„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. maijs
Pirmdiena
Didzis, Gaidis
+9.7 °C
apmācies

Preiļu slimnīcas valdē gaidāmas būtiskas izmaiņas

Piektdien, 4. septembrī, iecerēta SIA „Preiļu slimnīca” kapitāldaļu turētāju kopsapulce, kurā tiks izskatīts jautājums par slimnīcas valdes atlaišanu un jaunas ievēlēšanu.

Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda pastāstīja, ka valde, kuras sastāvā ir slimnīcas vadītājs, ārsts Jānis Anspoks, jurists Aldis Džeriņš un uzņēmēja Lilita Seile, pirmdien dibinātājiem iesnieguši atlūgumu. Pēc viņas teiktā, tas esot labākais risinājums šajā situācijā.

Jānis Anspoks skaidro, ka atlūguma iesniegšanas iemesls ir konflikts ar pašvaldību, proti, tā nepildot pērn pieņemto lēmumu saistībā ar vērienīga Eiropas Savienības struktūrfondu atbalstīta energoefektivitātes projekta līdzfinansēšanu. Gandrīz pusmiljonu eiro vērto projektu „Energoefektivitātes paaugstināšana SIA „Preiļu slimnīca” slimnīcas ēkā” īstenošanu slimnīca uzsāka pērn novembrī Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta programmā. J. Anspoks atzīst, ka projekts ir veiksmīgi pabeigts, ēkas siltinātas, visi maksājumi veikti, nav nekādu parādu. 2014. gadā slimnīca saņēmusi nelielu līdzfinansējumu no pašvaldības, taču Preiļu novada domes jaunā vadība vairs saistības nepildot un viss projekta finansējums gulstoties uz slimnīcas budžetu.

Visu rakstu lasiet 4. septembra numurā.