„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. maijs
Pirmdiena
Didzis, Gaidis
+7.5 °C
apmācies

Sventē būvē gan pirtis, gan šūpoles

Sventē 5. septembrī svinēs pagasta svētkus, un Sventes pagasta pārvaldes vadītāja Brigita Vasiļevska pateiksies pagasta iedzīvotājiem par viņu paveikto. Kad ciemiņi apmeklēs Alejas parku un klausīsies koncertu Alejas laukumā, tad varēs atpūtināt kājas uz koka soliem, kurus, tāpat kā koka galdus, ir izgatavojuši brāļi Jānis un Oļegs Cirši.

Brāļiem jau trešo gadu ir mazs ģimenes bizness - guļbūvju cehs, kas reģistrēts kā SIA „ViNiDa”. Sarunas dienā tur rosījās Oļegs ar palīgiem, bet Jānis tobrīd bija aizņemts citā darbā. „Man un brālim atrast kopīgu valodu ir daudz vieglāk nekā ar svešu. Iepriekš kādu laiku strādājām un mācījāmies citā guļbūvju uzņēmumā tepat Sventē, tad abi reizē nolēmām, ka zināšanu un prasmju pietiek, lai uzsāktu kaut ko savu,” pastāstīja Oļegs.

Brāļi Cirši strādā tikai ar labiem kokmateriāliem, iepērk tos no privāto mežu īpašniekiem. Brāļi ar palīgiem notēš mizu, tad koku liek mierā vismaz gadu. Koks izžūst, kļūst sauss. To apstrādā ar speciālām aizsargeļļām un preparātiem. Oļegs iesaka izmantot Zviedrijas ražojumus, citi, kas ražoti siltākām valstīm, koksni bojājot.

Visu rakstu lasiet 4. septembra numurā.