„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. maijs
Pirmdiena
Didzis, Gaidis
+7.5 °C
apmācies

Daugavpilī veido radošo kvartālu

Tā kā gaidāma Saskaņas pamatskolas pārcelšanās uz bijušās 5. pamatskolas telpām, tuvākajā nākotnē pārcelšanās gaida arī daļu Daugavpils dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” audzēkņu.

Saules skolas direktore Inguna Kokina paziņoja „Latgales Laikam”, ka izglītības iestāde pretendē uz kompetences centra statusa iegūšanu, un, saskaņā ar programmu, kas izstrādāta vairākiem gadiem, nākotnē skola izvietosies teritorijā starp Saules, Muzeja un Daugavas ielu, veidojot savdabīgu radošo kvartālu. Izņemot nesen atjaunoto skolas vēsturisko ēku, tajā ietilps bijušās mākslas skolas divstāvu ēka, kas atrodas iepretim pašvaldības policijai Muzeja ielā, un bijušās „Daiļrades” teritorija. Arhitekti pašlaik veido šīs teritorijas telpiskā risinājuma skices, un oktobra vidū, kad tās visas būs zināmas, tiks izsludināta sabiedriskā apspriešana.