„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. maijs
Pirmdiena
Didzis, Gaidis
+5.7 °C
apmācies

Piensaimnieki rīkos protesta akciju Daugavpilī

9. septembrī Daugavpilī notiks piensaimnieku rīkotā protesta akcija pret kritisko situāciju piena nozarē

Plkst. 16.00 pie Zemnieku tirdziņa Daugavpilī, Alejas ielā, posmā no Kandavas ielas līdz Maizes ielai notiks protesta akcija pret kritisko situāciju piena nozarē, kurā piedalīsies Daugavpils un Ilūkstes novadu lielākie piensaimnieki un protestēs pret zemajām piena iepirkuma cenām. Akcijas laikā iedzīvotājiem bez maksas tiks dalīts piens. Lūdzam iedzīvotājus piedalīties un atbalstīt protesta akciju, ierodoties ar traukiem pienam.

Protesta akcijā piedalīsies aptuveni 50 – 60 piensaimnieku no Daugavpils un Ilūkstes novadu lielākajām piena lopkopības saimniecībām. Protesta mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību uz kritisko situāciju piena nozarē, par negodīgo cenas sadalījumu starp ražotāju, pārstrādātāju un tirgotāju. Piena pašizmaksa būtiski pārsniedz piena iepirkuma cenas. Piena nozarei draud iznīcība.

Pēc pasākuma rīkotāju domām valdībai jārod iespēja regulēt piena produktu cenas godīgu sadalījumu starp ražotāju, pārstrādātāju un tirgotāju.

9. septembra protesta akcija tiks organizēta atsaucoties uz Daugavpils lauksaimnieku apvienības vēstuli, kas 25.augustā tika nosūtīta Valsts prezidentam, Zemkopības ministram, Ministru prezidentei un Latvijas zemnieku federācijai ar prasībām ietekmēt piena cenu politiku, lai nepieļautu nozares iznīcību.