„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+5.8 °C
apmācies

Informācija par darbinieku atlaišanu DRS neatbilst patiesībai

Informāciju par to, ka Daugavpils reģionālā slimnīca atlaidīs 100 darbiniekus, valdes loceklis Reinis Joksts noraidīja, sakot, ka pat medicīnas iestādes smagajā finansiālajā stāvoklī atlaišanai nav pamata.

R.Joksts skaidroja, ka pašlaik notiek administratīvā aparāta optimizācija. Piemēram, no 1. oktobra administrācijā tiks likvidēti trīs vadītāju amati. „Slimnīca meklē variantus, kā samazināt saimnieciskos izdevumus, citus rādītājus, lai ietaupītu, bet neatlaiž personālu un ārstus, tāpēc slimnīcas darbiniekiem nav pamata uztraukumam,” atzīmēja DRS valdes loceklis. R. Joksts pastāstīja, par ko viņš runājis ar veselības ministru – šī gada beigās slimnīcas zaudējumi var sasniegt 1,5 miljonus eiro, bet 2016. gadā varētu tikt uzsākts slimnīcas maksātnespējas process. Šogad būtiski tika samazināts tuberkulozes programmas finansējums, kā rezultātā slimnīcas ieņēmumu daļa saruka par 1 miljonu eiro.

Visu rakstu lasiet 11. septembra numurā.