„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.7 °C
apmācies

Gadatirgus vienoja ražotājus un ēdājus

19. septembrī Daugavpilī notika tradicionālā Daugavpils novada diena, kurā gandrīz 60 novada lauksaimnieki, mājražotāji, uzņēmēji amatnieki kopā ar kaimiņu novadu kolēģiem pārdeva sieru, maizi, kūpinājumus, vīnus, sulas, bišu produktus, ķirbjus, augļu koku un zemeņu stādus un citus labumus. Uz izķeršanu tika pārdoti Latgales tematisko ciemu uzņēmēju mājražojumi, mūsu dārzkopju audzētie āboli un bumbieri.  

Ēriks tirgoja Nīcgales pagasta piensaimnieces Anitas Vikšeres sietos sierus. „Es slaucu govis, bet sieru sien mamma. Mums ir klasiskais, ķimeņu un šašlika garšvielu siers,” pastāstīja jauneklis. Viņš mācās Višķos par automehāniķi, plāno atgriezties laukos, jo patīk lauku dzīvesveids. „Gadatirgus apvieno siera ražotājus un siera ēdājus,” sarunā iesaistījās kaimiņiene Vida Jaunušāne, viņa šoreiz tirgoja sieru nevis lauku maizi, laika neesot, lai to izceptu. Zemās piena cenas dēļ lauksaimnieki ir spiesti braukt uz pilsētu, lai pienu, sieru, biezpienu pārdotu tiešajā tirdzniecībā.

Demenes pagasta pārvaldes vadītāja Valentīna Gadzāne un Ilūkstes un Daugavpils novada uzņēmēju konsultante Marija Rēķe abonēja „Latgales Laiku”. „Tā ir avīze, kas ir kļuvusi tikpat svarīga kā dienišķā maize,” teica V. Gadzāne. Jāpiebilst, ka laikraksts gadatirgū piedalās katru gadu.  

Visu rakstu lasiet 22. septembra numurā.