„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. aprīlis
Svētdiena
Gundega, Terēze
+18.1 °C
nedaudz mākoņains

Bez maksas pārbaudīs auto lukturus, drošības un elektroapgādes sistēmas

No 29. septembra līdz 9. oktobrim astoņās Latvijas pilsētās varēs bez maksas pārbaudīt automašīnu drošības un elektroapgādes sistēmas. Pērn līdzīgā akcijā tika pārbaudīti gandrīz 600 automobiļi, vairāk nekā pusei atklājot dažāda līmeņa nepilnības, par ko daudzi vadītāji pat nenojauta.

Akcijas laikā ar "Bosch Car Service" diagnostikas iekārtām tiks pārbaudītas auto elektroapgādes un drošības sistēmas, ko ikgadējās tehniskās apskates laikā parasti nav iespējams kontrolēt, taču to nevainojama darbība ir svarīga drošībai, īpaši palielinoties diennakts tumšo stundu skaitam rudenī un ziemā.

Pēc īpašnieka izvēles automobilim varēs pārbaudīt drošības sistēmas (bremžu pretbloķēšanas sistēmu ABS, stabilitātes kontroles sistēmu ESP, gaisa drošības spilvenus u.c.), vai būtiskākos elektroapgādes mezglus (akumulators, starteris, ģenerators). Visām automašīnām tiks veikta lukturu pārbaude. Pēc pārbaudes autovadītāji saņems speciālistu slēdzienu, kas palīdzēs atbilstoši sagatavoties ziemas braukšanas sezonai.

Rūpējoties par satiksmes drošību, bez maksas pārbaudes jau otro reizi piedāvā "Drošas Braukšanas Skola" (DBS Autoskola) sadarbībā ar autoservisu tīklu "Bosch Car Service", "Ceļu Satiksmes Drošības direkciju" (CSDD) un Statoil Fuel & Retail Latvia.

 

Automašīnu bezmaksas pārbaudes notiks:

30.09. plkst. 11.00 – Jēkabpilī, Statoil

1.10. plkst. 11.00 - Preiļos, CSDD

2.10. plkst. 11.00 - Daugavpilī, CSDD