„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Jaunās mākslinieces pareizais ceļš

Visjaunākā dalībniece un vienīgā Daugavpils pārstāve XI starptautiskajā Marka Rotko simpozijā ir Karīna Korotkova. Simpozijs ir galvenās radošās sacensības māksliniekiem, kas ieradušies no visas pasaules un, rodot iedvesmu cietokšņa gaisotnē un ainavās, rada moderno mākslu.

Karīnai ir tikai 23 gadi, ar mākslu viņa nodarbojas nesen, taču pa šo laiku jau guvusi atzīstamus panākumus. Karīna ir ļoti mērķtiecīgs cilvēks, skaidri zina savu nākotni un saista to ar Daugavpili un Latgali.

Karīna Korotkova šī gada jūnijā ieguva bakalaura grādu Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslu fakultātē un iestājās maģistrantūrā. Viņa strādā Ilūkstes mākslas un mūzikas skolā. Karīna dzīvo cietoksnī, tāpēc viņai bijusi iespēja redzēt, kā šis savdabīgais pilsētas rajons vispirms palika novārtā, bet vēlāk sāka pakāpeniski atdzimt. Viņa vēroja, kā pakāpeniski top Marka Rotko mākslas centrs, kā otro elpu iegūst arsenāla ēka. Tagad viņa ir ļoti gandarīta par iespēju piedalīties šāda līmeņa simpozijā, jaunajai māksliniecei tā ir lieliska iespēja parādīt sevi un spert lielu soli uz priekšu. Turklāt viņa jūt lielu atbildību, būdama vienīgā Daugavpils pārstāve.

Visu rakstu lasiet 25. septembra numurā.