„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.4 °C
daļēji mākoņains

Slutišķu ciemu atklāja vecticībnieku tradīcijās

Saskaņā ar vecticībnieku tradīcijām 16. septembrī Naujenes pagastā atklāja Slutišķu ciema kompleksu ar dzīvojamo māju, kas ir identiska vecajai ēkai, vienīgi pagalms ir padarīts plašāks ar saimniecības ēku, šūpolēm un žogu ar goda un mazajiem vārtiem.

Rekonstrukcijas projekta autori, Daugavpils novada Kultūras pārvalde, bija pieaicinājusi Maļinovas pagasta Rubenišķu un Bondarišķu vecticībnieku draudžu garīdznieku Joanu Žilko, kas iesvētīja gan ēkas, gan krustu, kas uzstādīts dzīvojamās mājas lūgšanu stūrītī. Pēc iesvētīšanas lūgšanām un dziedājumiem senslāvu valodā Naujenes Novadpētniecības muzeja vadītāja Evita Kusiņa-Koļesņika un Slutišķu ciema gide Andžela Spiridonova klātesošos pacienāja ar svētīto maizi.

Naujenes Novadpētniecības muzeja un Daugavpils Krievu kultūras centra darbinieki parādīja, kā vecticībnieki 19. gadsimta un 20. gadsimta mijā ienāca tikko uzslietā mājā, novāca ražu, uzņēma ciemiņus, kādus ēdienus gatavoja.