„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.8 °C
apmācies

Silenes ciema jubilejā mastā uzplīvos pagasta jaunais karogs

Nupat nosvinējis savu 125. gadu jubileju, Daugavpils novada Skrudalienas pagasts septembra nogalē atkal visus aicina uz svinībām, šoreiz par godu Silenes ciema jubilejai. Pagasta pārvaldes vadītāja Betija Ivanova, kuru allaž interesējis dzimtā ciema patiesais vecums, izstudējusi dažādus vēstures avotus un atklājusi, ka šogad ciemam aprit 260 gadi.

Silenes ciema svinību laikā mastā uzplīvos jaunais pagasta karogs, kas tapis sadarbībā ar mākslinieci Silvu Veroniku Linarti. Krāsu ziņā tas veidots pēc līdzības ar novada karogu, bet vidū rotājas taurenis, kas pirms diviem gadiem iekļauts arī pagasta ģerbonī. Čemurziežu dižtaurenis ir tikai viens no pagastā mītošajiem daudzajiem retajiem kukaiņiem, bet tieši taureni par sava pagasta simbolu izvēlējušies iedzīvotāji.

Deviņdesmitajos gados Silene kļuva par Skrudalienas pagasta centru. Pamazām tiek sakopta ciema infrastruktūra. Silenē ir 11 daudzdzīvokļu mājas, divi veikali, frizētava, kafejnīca, maizes ceptuve, bibliotēka, doktorāts, trenažieru zāle, arī pamatskola, kas nesen renovēta un kur šogad pirmajā klasē mācības uzsāka 12 bērni. Aktīvi darbojas sieviešu klubs „Silenīte” un vokālais ansamblis „Līgaviņas”. Diemžēl iedzīvotāju skaits pamazām samazinās, jaunieši neatgriežas, jo darba iespēju pagastā gandrīz nav, taču dzīve ciemā nav apstājusies.

Visu rakstu lasiet 25. septembra numurā.