„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
apmācies

Pašvaldības piedalīsies līdzekļu vākšanā Latvijas simtgades piemineklim

Daugavpils domes sēdē deputāti atgriezās pie jautājuma par Latvijas simtgades pieminekļa uzstādīšanu pilsētā. Jau ir apstiprināts lēmums par skulptūras atrašanās vietu – to uzstādīs pie ugunsdzēsēju depo blakus Vienības laukumam.

Agrāk tika piedāvāti citi varianti – Vienības laukums, Daugavas krasts pie novada domes, A. Pumpura skvērs un laukums pie Daugavpils teātra, kā arī Lāčplēša ielas galā tuvāk upei.

Pagaidām vēl nav skaidrs, kā piemineklis izskatīsies, bet ir zināma tā devīze „Ar Latviju sirdī”. Tā atklāšana ieplānota laikā, kad tiks svinēta Latvijas Republikas proklamēšanas simtgade - 2018. gada novembrī.

Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis teica, ka Latvijas simtgades pieminekļa uzstādīšanas ideju apspriedis ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, kas to esot atbalstījis. Kā teica priekšsēdētājs, pašvaldība piedalīsies projekta finansēšanā, iesaistīsies arī Daugavpils novada dome, sponsori, pilsētas sabiedriskās organizācijas.