„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.6 °C
nedaudz mākoņains

Divas māsas vēlas atvērt kaņepju auduma ražotni

Ar naudas balvu pasniegšanas ceremoniju 23. septembrī Daugavpils novada kultūras centrā noslēdzās konkursa „Biznesa ekspresis” Latgales fināls.

Līvānu novada Rožupi pārstāvošās māsas Ieva un Vineta Vaivodes par kaņepju audumu ražotnes ieceri saņēma galveno balvu 5000 eiro, kā arī vairākas atbalstītāju balvas, tostarp 1000 reklāmas minūtes radio. Viņas plāno pēc gada atvērt savu ražotni Rožupē un šo nozari attīstīt sadarbībā ar tekstila audumu uzņēmumu, kas ražo lina izstrādājumus. Kaņepju šķiedru audumu šobrīd pieprasa dizaina mēbeļu, interjera ražotāji, tas ir izturīgāks un praktiskāks par linu, prezentācijā uzsvēra jaunietes.

Daugavpilietis Viktors Gallers ar domubiedriem Māri Grunski, Mihailu Pupiņu un Valēriju Vahruševu ar projektu „Sikspārņu centrs Daugavpilī” ieguva otro vietu. Naudas balvu 3000 eiro viņi ieguldīs Daugavpils cietoksnī mītošo sikspārņu popularizējošos pasākumos, proti, rīkos ekskursijas sikspārņu dzīvesvietā cietoksnī, veidos sikspārņu muzeju un suvenīrus. Sikspārņu centra ideja saņēma arī skatītāju simpātiju balvu.

Trešā godalga un 2000 eiro aizceļoja uz Kārsavu, kur Ruta Bernāne ar māsu plāno izveidot „Kaitu istabu” (kaitas -- spēles latgaliešu val.), kur varēs spēlēt un iegādāties populāras galda spēles, tiks rīkotas arī latgaliešu tradicionālās spēles, darbosies „Quest” istaba, kurā spēlē iesaistītie kļūst par kādas leģendas, stāsta dalībniekiem un saņem uzdevumu.

Visu rakstu lasiet 29. septembra numurā.