„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Ilona un Žanis Bunto apvalda spietu gan dravā, gan skolā

Skolotāju diena Ilonas un Žaņa Bunto ģimenē allaž ir svētki. Pedagoga darbam abi veltījuši jau teju 25 gadus un visu šo laiku nostrādājuši vienā skolā Indrā. Viņus vieno gan kopīgs darbs, gan ģimene, gan arī vaļasprieks – biškopība. Lai arī skolotāja darbs nav no tiem pateicīgākajiem, abi ir apmierināti ar savas profesijas izvēli un atzīst, ka būt par skolotāju nemaz neesot tik slikti.

Ilona pasniedz krievu literatūru un valodu, bet Žanis ir fizkultūras skolotājs. Kļūt par skolotāju Žani pamudinājis tēvs, sakot, ka pedagogiem esot stabila alga un trīs mēnešu atvaļinājums. „Žēl, ka skolotājiem nav izdienas pensijas, varētu jau doties prom no skolas, jo bites gaida,” smejas Žanis. Savukārt, Ilona bērnībā mēdza ar lellēm spēlēt skolas ainas, turklāt arī rados bijuši skolotāji. Pēc skolas viņai bija izvēle – mācīties par dārzkopi Latvijas lauksaimniecības akadēmijā vai studēt filoloģiju Daugavpils Pedagoģiskajā institūtā. Tā kā Daugavpils bija tuvāk par Jelgavu, ilgi domāt nenācās, taču arī dārzkopībai neatmeta ar roku - tā kļuva par Ilonas vaļasprieku.  

Ilona stāsta, ka darbs dravā ļauj pilnībā atslēgties no skolas problēmām. Abiem līdzi dažreiz dodas arī mazā meitiņa, kurai patīk uzlaikot bitenieka masku. Bišu dravu viņi pirms gadiem desmit mantojuši no Žaņa vecākiem un pamazām apguvuši šo jauno jomu. Pašlaik viņu dravā ir vairāk kā 20 bišu saimes.

Visu rakstu lasiet 29. septembra numurā.