„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
apmācies

In memoriam. Valērijs Ivanovs

Valērijs Ivanovs

 

1963. 16. 06. - 2015. 28.09.

Pēc ilgas un grūtas slimības 28. septembrī mūžībā ir aizgājis SIA „Latgales laiks” valdes loceklis un viens no dibinātājiem Valērijs Ivanovs.

Valērija Ivanova dzimtā pilsēta ir Daugavpils, kur viņš absolvēja Daugavpils 8. vidusskolu. Viņš vienmēr uzsvēra savu piederību Daugavpils kreisajam krastam – Grīvai, kas savulaik lepni bija nesusi pilsētas tiesības, viņam rūpēja tās attīstība.

Pēc vidusskolas Valērijs dienēja padomju armijā Liepājā, neilgu laiku strādāja ugunsdzēsēju brigādē. Jau dienesta laikā viņam radās interese par žurnālistiku, un viņš iestājās Maskavas Valsts Universitātes Žurnālistikas fakultātē, vienlaicīgi turpinot darbu. Neilgu laiku viņš ir strādājis Daugavpils avīzē „Krasnoje Znamja” , bet pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados viņš kļuva par laikraksta „Diena”   reportieri Daugavpilī.

Līdz ar Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanu, 1992. gada 23. maijā Daugavpilī sāka iznākt jauns reģionālais laikraksts - „Latgales Laiks” - latviešu un krievu valodā. Par tā veidotājiem kļuva toreizējie laikraksta „Diena” darbinieki Anna Rancāne un Valērijs Ivanovs. Tas bija interesants un saspringts laiks, kad veidojās ne tikai atjaunotā Latvijas Republika, bet pilnīgi citas vēsmas ienāca arī žurnālistikā un izdevējdarbībā. Anna Rancāne kļuva par „Latgales Laika” galveno redaktori, bet Valērijs Ivanovs uzņēmās SIA „Latgales laiks” direktora pienākumus.

Tieši viņa izlolota 1993. gadā bija avīzes „Reklāma Piektdienās” izdošana. Šī avīze bija pirmais tāda veida izdevums Latgalē, un Valērijs ļoti lepojās ar šo avīzi, kas joprojām veiksmīgi strādā.

Laika gaitā Valērijs Ivanovs kļuva par vienu no izdevumu īpašniekiem un SIA „Latgales laiks” valdes locekli. Visu savu enerģiju viņš veltīja avīzes saimniecisko un arī redakcionālo jautājumu risināšanai. Viņa prasme un saimniecisko jautājumu pārzināšana ļāva avīzei veiksmīgi pārdzīvot vairākas ekonomiskās krīzes, kas skāra Latviju, tostarp Latgali un Daugavpili. „Latgales Laiks” nostiprinājās kā ietekmīga reģionālā avīze un tāda ir arī šobrīd.

Valērijs Ivanovs ikdienā bija dzīvespriecīgs un dedzīgs, straujas dabas, ne visi viņam spēja tikt līdzi. Viņš labi jutās savu kolēģu lokā, jo vienmēr bija ieinteresēts viņu profesionālajās veiksmēs un arī pašam vienmēr prātā bija kāda jauna ideja. Pats būdams ar ziņu reportiera pieredzi, Valērijs allaž mudināja kolēģus domāt ātri un rīkoties operatīvi, lai lielajā plašsaziņas līdzekļu konkurencē „Latgales Laiks” piedāvātu saviem lasītājiem visnoderīgāko informāciju.

Valērijs Ivanovs bija arī gādīgs dēls saviem vecākiem, atbalsts dzīvesbiedrei, rūpīgs tēvs savām četrām meitām un dēlam. Viņš labprāt stāstīja par bērnu veiksmēm, un kā jau tēvs - lepojās ar viņiem. Valērijs labprāt strādāja un uzņēma viesus arī savā lauku mājā, kur aug viņa koptās ābeles un augļu kociņi, dalījās ar kolēģiem izaudzētajā ražā.        

Mēs visi esam zaudējuši sirsnīgu kolēģi un labu vadītāju, kas ir aizgājis mūžībā spēku pilnbriedā.

Mums visiem ir ļoti grūti no Tevis, Valērij, atvadīties un rakstīt par Tevi jau pagātnē. Tu, kā jau žurnālists, prati novērtēt vārda spēku un necieti liekulību. Tāpēc arī mēs, to respektējot, sakām Tev paldies, jo mums paliek bagātas, jaukas un dārgas atmiņas par kopā pavadītajiem gadiem un mūsu kopīgais un turpināmais darbs - avīzes „Latgales Laiks” un „Reklāma Piektdienās”.

 30. septembrī no plkst. 15.00 -15.30 dziedājumi Vecticībnieku lūgšanu namā Jaunbūvē, plkst. 17.00 – aizlūgums par mirušo. 1. oktobrī plkst. 11.00 izvadīšana, plkst.12.40 būs autobuss uz Grīvas kapiem.

Lai Tev vieglas dzimtās puses smiltis!

„Latgales Laiks” un „Reklāma Piektdienās” kolektīvs

Izsakām visdziļāko līdzjūtību Valērija Ivanova tuviniekiem - vecākiem, sievai un bērniem, izvadot viņu mūžībā.

„Latgales Laiks” un „Reklāma Piektdienās” darbinieki