„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+9.0 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpilī apkure pagaidām nekļūs dārgāka

Jaunajā apkures sezonā Daugavpils iedzīvotājus gaida patīkams pārsteigums, jo siltumenerģijas tarifs būs par 15,4% zemāks nekā iepriekšējā gadā. Pērn oktobrī siltumenerģijas tarifs bija 60,66 eiro par vienu MWh bez PVN, bet šogad - 51,31 eiro. Siltumenerģijas tarifa samazinājums ir saistīts galvenokārt ar kurināmā - dabasgāzes tirdzniecības cenas samazināšanos.

A/s „Daugavpils siltumtīkli” valdes loceklis Andrejs Kuzņecovs atzīst, ka šāda cena saglabāsies līdz gada beigām, taču tālāk prognozēt esot grūti. Pašlaik visā pasaulē kritušās naftas cenas, kam piesaistīta arī dabas gāzes cena, taču pastāv iespēja, ka nākotnē abu resursu cenas tiks diferencētas, tāpēc gāzes cena varētu pieaugt. A. Kuzņecovs pieļauj, ka tas nenotiks ļoti strauji, bet ilgākā laika posmā.

Līdz šim iedzīvotāji nav steigušies pieslēgt apkuri. Septembra beigās apkure tika pieslēgta vien desmit daudzdzīvokļu mājām, kā arī vienai pirmsskolas izglītības iestādei, tomēr pamazām tiek saņemti arī jauni pieteikumi.

Visu rakstu lasiet 2. oktobra numurā.