„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.8 °C
apmācies

Viesnīca ir ne tikai naktsmītnes tūristiem

„Vasals Latgolā!” tā savus viesus allaž laipni sveicina viesnīcas „Park Hotel Latgola” vadītāja Ruta Priede, kura lepojas ar savām latgaliskajām saknēm un valodu, un cenšas šīs tradīcijas uzturēt arī ikdienas darbā. To var manīt kaut vai restorāna „Plaza” ēdienkartē, kur latgaliešu valodā tiek piedāvāti īpašie Latgales ēdieni.

Šogad aprit desmit gadi, kopš viesnīca pēc trīs gadus ilgušās rekonstrukcijas vēra durvis saviem klientiem. Vecākajai paaudzei tā joprojām paliek atmiņā kā viesnīca „Latvija”, taču mūsdienās tās funkcionalitāte ir gājusi plašumā, pārtopot no vienkāršām naktsmītnēm par tūrisma centru pilsētā.  

Pirms 45 gadiem 16. oktobrī tika atklāta viesnīca „Latvija”, kurā tās pastāvēšanas pēdējos divus gadus Ruta paguva pastrādāt par administratori. Ilggadējie darbinieki viņai stāstījuši, ka padomju gados uz Daugavpili kuplā skaitā brauca tirgotāji, te notika plašas sporta nometnes, tāpēc viesnīcā klientiem trūcis vietas un nācies vilkt laukā pat saliekamās gultas. 2002. gadā viesnīca tika slēgta uz rekonstrukciju un pēc trim gadiem 3. jūnijā, mainījusies gan ārēji, gan saturiski, atkal vēra durvis apmeklētājiem. 

Visu rakstu lasiet 2. oktobra numurā.