„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Daugavpils un Ilūkstes novadā ir mainījušās autobusu biļešu cenas

No 1.oktobra ir vienādoti reģionālo vietējo maršrutu autobusu tarifi vēl 12 pārvadātāju apkalpotajos maršrutos, un šobrīd jaunie tarifi ir spēkā jau deviņu pārvadātāju apkalpotajās teritorijās visā Latvijā.

Latgales plānošanas reģionā tarifi ir vienādoti  Daugavpils un Ilūkstes novadā (bijušā Daugavpils rajona teritorijā) un Krāslavas novadā, kur sabiedriskā transporta pakalpojumus nodrošina SIA „Daugavpils Autobusu parks”.

Daugavpilī minimālā braukšanas maksa pieaugs par 15 centiem, sasniedzot 60 centus, bet pārējā bijušā Daugavpils rajona teritorijā tā nemainīsies. Tāpat nemainīga būs cena, mērojot attālumu no 7 līdz 33 kilometriem, bet pēc 33. brauciena kilometra biļetes cena pat samazināsies.

SIA „Daugavpils Autobusu parks” direktors Sergejs Mihailovs atzīst, ka izmantot reģionālo maršrutu autobusus nebūs izdevīgi pilsētas vai rajona iedzīvotājiem, kam jānobrauc vien dažas pieturas. Piemēram, līdz Vecstropiem labāk braukt ar pilsētas transportu, kurā braukšanas maksu nosaka Daugavpils pilsētas dome, jo pilsētas transportā biļešu cenas pagaidām paliek nemainīgas.  

Savukārt, Krāslavā maksa par brauciena pirmajiem kilometriem pieaugs par 5 centiem, bet pārējā novada teritorijā tā nemainīsies.

Visu rakstu lasiet 6. oktobra numurā.