„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.4 °C
daļēji mākoņains

Novadā lepojas ar labiem skolotājiem

1. oktobrī ar Naujenes pirmskolas izglītības iestādes „Rūķītis” audzēknes Darjas Petrovas muzikālo apsveikumu sākās Daugavpils novada skolotāju dienas svinīgais pasākums.

Mazā soliste Darja Petrova „Latgales Laikam” sacīja, ka lepojas ar savu skolotāju Tatjanu Zviceviču. „Bērni ir tie, kuri rosina man iemācīt kaut ko jaunu, neparastu. Katrā bērnā ir kāda talanta dzirksts, skolotājam jāļaujas tam, ko bērns grib un prot darīt. Skolotājam pieliekot savas prasmes, bērns ne tikai iemācās dziedāt, viņš iemīl dziesmu un dziedāšanu,” teica Tatjana.

Pirmo gadu Lāču pamatskolā strādā mūzikas skolotāja Jūlija Peceviča un sporta un mājturības skolotājs Raivis Kokins. „Vienmēr ir gribējies būt tādai, kāda ir mana mamma Anžela Peceviča, arī mūzikas skolotāja. Mācu bērniem, kā skan vijole vai flauta. Mīlu vērot, kā bērni kļūst par personībām,” teica Jūlija. Raivis skolotāja darba augļus saredz skolēnu sporta rezultātos. Pirms tam viņš ir guvis pieredzi Krāslavas sporta skolā, un, pēc viņa novērotā, tur disciplīna bija stingrāka, jo īsā laikā skolotājam un skolēnam jāsasniedz labi rezultāti konkrētajā sporta veidā, tikmēr vispārizglītojošā skolā reizēm ir atļauts arī paslinkot.

Visu rakstu lasiet 6. oktobra numurā.