„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.1 °C
neliels lietus

Parādus aktīvi maksā pirms gada nogales

Daugavpils Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums (DzKSU) pamazām pabeidz remontu sezonu un sāk jauno apkures sezonu. Par iedzīvotāju pieprasītākajiem remontiem stāsta uzņēmuma vadītājs Jevgeņijs Oļenovs un ražošanas tehniskās nodaļas vadītāja Vera Ragele.

Likumsakarīgi visaktīvāk darbi notiek celtniecības sezonā – no aprīļa līdz novembrim. Liela daļa darbu, kas saistīti ar mājas ārieni, prasa noteiktus laika apstākļus. Darbu apjomi būtībā nemainās. Vidēji tie notiek vienādā līmenī gadu no gada.

No 2015. gada lielākajiem darbiem J. Oļenovs uzsvēra šos: veikts deviņu jumtu kapitālremonts (2 vēl procesā), 7 mājām bēniņu pārsegumu siltināšana, trīs mājas šogad veikušas pilnu renovāciju, bet viena māja fasādes siltināšanu. Joprojām iedzīvotāji aktīvi maina logus un durvis. 27 mājās nomainītas durvis, 29 mājās logi, bet 16 mājās starppaneļu šuvju hermetizēšana. Sarežģītāka situācija esot ar balkoniem pilsētā. Izremontēti tika 92, no kuriem 27 pilnībā nomainīti. Nākamgad DzKSU plāno vēl 400 balkonu remontu.

"Rēķini netiek apmaksāti par 100%, bet salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem situācija uzlabojas. Gada beigās parādsaistību ir mazāk nekā gada sākumā un pastāv tendence, ka tie vismaz nepalielināsies. Ir viens moments, proti, iedzīvotāji dzēš parādu gada pēdējos divos mēnešos – novembrī un decembrī. 2014. gada decembrī saņēmām apmaksu par 50% vairāk nekā bija izsūtīts rēķinu," saka J.Oļenovs.

Visu rakstu lasiet 9. oktobra numurā.