„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.4 °C
daļēji mākoņains

Atkārtoti izsludinās tramvaju iepirkuma konkursu

Jau šovasar pilsētā bija jāsāk kursēt 12 jauniem tramvajiem, tomēr līdz šim iecere nav īstenota. Pērn saskaņā ar izsludinātā konkursa rezultātiem bija plānots Daugavpilij piegādāt Baltkrievijā ražotus tramvaju vagonus, taču paredzētajā termiņā tie netika piegādāti, tāpēc Daugavpils dome pieņēma lēmumu par līguma laušanu ar uzvarējušo kompāniju.

Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis preses konferencē pastāstīja, ka pašvaldība gatavojas izsludināt jaunu iepirkuma konkursu. Pēc viņa teiktā, iepirkums esot ievilcies divu iemeslu pēc, pirmkārt, Ministru kabinets ir izsludinājis jaunas papildu prasības t.s. „zaļo iepirkumu”, tāpēc iepirkumu vairs neesot iespējams īstenot iepriekšējā formātā. Turklāt pašvaldību arī neapmierināja iepriekšējā pretendenta noteiktā cena.    

Viens no iemesliem, kāpēc ieceres īstenošana ievilkusies, esot arī tehniskajā dokumentācijā pieļauta kļūda, kas tikusi pavērsta pret uzņēmumu „Daugavpils satiksme” un Daugavpils pašvaldību. J. Lāčplēsis uzsver, ka ticis apzināti nomelnots uzņēmuma un iepirkumu komisijas darbs. „Ar kādu mērķi tas tika darīts? Visdrīzāk tāpēc, ka gribam saņemt papildu finansējumu projekta realizācijai, tātad kāds saņems mazāk. Kas saņems naudu – „Daugavpils satiksme” vai „Rīgas satiksme”? Mēs aizstāvēsim Daugavpils intereses, bet izskatās, ka kāds vēlas aizstāvēt Rīgas intereses,” teica J. Lāčplēsis.

Kā ziņojām iepriekš, uzņēmums „Daugavpils satiksme” plāno iegādāties 12 jaunus tramvajus – 8 četrasu un 4 sešasu.