„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Daugavpilī sumināja labākos skolotājus

Starptautiskajā skolotāju dienā tika sveikti Daugavpils pedagogi. Sveicot skolotājus, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis uzsvēra, ka viņi strādā visproblemātiskākajā nozarē – šādu raksturojumu izglītības jomai viņš uzgājis sociālajos tīklos. J. Dukšinskis atzina, ka skolotāja profesija nesola lielu naudu un strauju karjeras izaugsmi, šo profesiju izvēlas iekšēja aicinājuma vadīti.

Daugavpilī izglītības jomā strādā ap 1500 pedagogu, no kuriem vairāk kā 50 skolotāji šogad Skolotāju dienā saņēma balvas dažādās nominācijās un arī Swedbank tradicionālajā konkursā.

Daugavpils Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova ir gandarīta, ka šogad pilsētas izglītības iestādēs darbu uzsākuši 15 jauni pedagogi, no kuriem 14 ir Daugavpils Universitātes absolventi, tāpēc jaunos speciālistus viņu pirmajos profesionālajos svētkos sveica augstskolas rektors Arvīds Barševskis.

Par tradīciju kļuvis konkurss „Swedbank jaunais Daugavpils skolotājs”, ko jau ceturto gadu Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde rīko sadarbībā ar Swedbank Daugavpils filiāli. Šī konkursa mērķis ir noteikt trīs izcilākos jaunos skolotājus, kuri aizvadījuši pedagoģiskajā darbā ne vairāk kā piecus darba gadus.

Visu rakstu lasiet 9. oktobra numurā.