„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Pušļi prot atrast laiku visiem darbiem

Olgai un Vitoldam Pušļiem Šēderes pagastā labi padevušies gan kviešu lauki, gan puķu dobes, tās pie „Līgotņu” mājām izveidotas kā skaistas saliņas. Daudzu sakoptības konkursu un Ilūkstes novada zemes kopēju balvu ieguvēji „Latgales Laikam” atklāja, ka, dzīvojot laukos, jāprot atrast laiku visam - gan govīm , gan puķu dobei.

„Kad ieprecējos „Līgotņos”, jau tad Vitolda vecākiem bija puķes un neliela saimniecība. Strādājot kolhozā, abi ar vīru vienmēr atlicinājām laiku ziediem, košumkrūmiem. Lai arī esam pelnītā atpūtā, tomēr bez kustēšanās nevaram. Vitolds pats sēj kviešus, pats tos nokuļ, bet es slaucu 3 gotiņas, baroju teliņus un rosos puķu dārzā. Vitoldam arī patīk puķes, košumkrūmi, patīk būvēt. Pirtiņa ir viņa paša uzslieta. Visu darām sava prieka pēc,” pastāstīja Olga.

Vitolds šovasar ir ievācis labu miežu, kviešu ražu, no 30 ha tikai dažus bija saguldījis stiprs lietus. Tik un tā „Līgotņu” saimnieks ir apmierināts, saka -- esot mūžā gana strādāts, šobrīd zeme jāuztur pie dzīvības, lai nav kauns par nezālēm.

Visu rakstu lasiet 9. oktobra numurā.