„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.1 °C
apmācies

Suņi palīdzēs bērniem iemācīties lasīt

Latgales Centrālās bibliotēkas filiāle - bērnu bibliotēka „Zīlīte” sadarbībā ar lasīšanas studiju „Knigav” un Latgales reģionālo dzīvnieku mīļotāju centru uzsākusi neparastu projektu, aicinot bērnus apgūt lasīšanas prasmes četrkājaino draugu sabiedrībā. 5. oktobrī notika pirmā nodarbība, kuras laikā vecāki un viņu bērni varēja iepazīties ar neparastajiem lasīšanas skolotājiem – labradoru Muhtaru un borderkolliju Ļuku, ar kuru palīdzību bērni mācīsies raiti lasīt grāmatas.

Bibliotēkas „Zīlīte” vadītāja Anna Pakere pastāstīja, ka bērni labprāt nāk uz bibliotēku pēc grāmatām, taču daudziem esot grūtības ar lasīšanu. „Patiesībā lasīšana ir smags darbs, jo īpaši tad, ja ir jālasa skaļi. Diemžēl vecāki reti saviem bērniem lasa priekšā grāmatas, jo paši no tā nogurst. Lai arī bērni prot pareizi lasīt, taču dažādu iemeslu dēļ to nespēj darīt citu klātbūtnē vai skaļi, sāk nervozēt, kautrējas vai baidās. Tāpēc viņiem ir nepieciešams īpašs atbalsts un šajā gadījumā var palīdzēt kanisterapija – bērni tiek mācīti lasīt, piesaistot īpaši apmācītus suņus,” stāsta Anna Pakere. Jau pirmajā nodarbībā bērni tika aicināti nolasīt pāris teikumus no paša izvēlētas grāmatas, un viņi to darīja labprāt, kas acīmredzami liecināja par suņu klātbūtnes pozitīvo ietekmi.  

Visu rakstu lasiet 9. oktobra numurā.