„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
nedaudz mākoņains

Tikšanās Toruņā nevairo optimismu par dalību ekstra līgā

Toruņā 3. oktobrī SK „Lokomotīve” pārstāvji tikās ar Polijas spīdveja ekstra līgas vadību, lai ieviestu skaidrību prasībās, kuras organizācija izvirza čempionāta dalībniekiem.

Spīdveja ekstra līga nav saistīta ar pārējiem motosporta veidiem Polijā – tā ir atsevišķa organizācija ar savu vadību un noteikumiem. Līgā ir neskaitāmi noteikumi, kas automātiski liedz SK „Lokomotīve” kļūt par elites dalībnieku. Tomēr pirms nedēļas kluba prezidents Valērijs Šidlovskis nākotnē raudzījās optimistiski, atzīmējot, ka visi jautājumi ir atrisināmi un noteikumos ir iespējams ieviest izmaiņas.

Tomēr tikšanās nedeva pozitīvu rezultātu. Kluba oficiālajā mājas lapā tā viceprezidents Anatolijs Ziļs informē, ka ekstra līgā „Lokomotīve” varēs startēt nākamajā sezonā, izpildot pašreizējos reglamenta nosacījumus.

Galvenais nosacījums – katrā ekstra līgas komandā jābūt diviem pieaugušajiem poļu spīdvejistiem un diviem poļu junioriem. Kompānijai, kas pārvalda klubu, jābūt reģistrētai Polijā. Līgā drīkst piedalīties tikai Polijas komandas, līgas sacensības notiks tikai Polijas teritorijā. Ņemot vērā šos noteikumus, „Lokomotīves” dalība ekstra līgā kļūst bezjēdzīga.

Visu rakstu lasiet 9. oktobra numurā.